Blog

Wat doet een tekstschrijver voor kinderen?

Wat doet een tekstschrijver voor kinderen?

‘Maar wat dóé je dan precies?’ hoor ik vaak als ik vertel dat ik tekstschrijver voor kinderen ben. Lees snel verder; ik vertel je alles over mijn beroep.

Deze educatieve boeken zijn leerzaam én leuk

Sommige boeken zijn zo grappig, mooi of spannend dat je bijna vergeet dat je er iets van opsteekt. Daarom: een lijstje educatieve boeken die écht leuk zijn.

Leerzame spelletjes voor kinderen op een rij

Leren is leuk. Maar het wordt pas écht leuk als de vorm een beetje interessant is. Daarom zet ik een paar toffe leerzame spelletjes op een rij. Online én offline.

Je kind leren lezen: 5 tips & tools

Leren lezen: sommige kinderen hebben er in het begin wat meer moeite mee dan anderen. Spelenderwijs je kind leren lezen kan dan helpen. Ik geef je 5 tips om je kind te ondersteunen.

Nieuwe kinderboeken: mijn aanraders

Ben jij dol op kinderboeken? Ik ook! En het is altijd leuk om nieuwe exemplaren te ontdekken, toch? Daarom heb ik hier een lijstje met de leukste nieuwe kinderboeken voor je.

Teksten voor kinderen schrijven? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Teksten voor kinderen schrijven: zo doe je dat

Een tekst voor kinderen: dat is toch gewoon een simpele tekst? Niet dus! Voor Frankwatching schreef ik een blog over de zaken waarmee je rekening moet houden bij het schrijven voor kinderen.

Zo ging het met Vette Teksten in 2019

Het was een goed jaar voor Vette Teksten! Ik kijk terug op twaalf toffe maanden waarin ik allerlei soorten kinderteksten schreef en samenwerkte met de leukste bedrijven. Op naar 2020!

AVI-niveaus: dit leerde ik tijdens mijn AVI-cursus

AVI-niveaus: dit leerde ik met mijn cursus

Vorig jaar volgde ik een cursus over AVI-niveaus in kinderboeken. Ik schrijf dan wel geen boek, maar maak wel teksten voor kinderen. En leerzaam is zo’n cursus absoluut. Wat leerde ik in deze AVI-cursus?

Educatieve uitjes & media: 5 tips

Leren is leuk! Echt waar: het is héús niet altijd saai. Veel bedrijven, media en scholen weten dat maar al te goed. Daarom: 5x vette educatieve uitjes en media voor kinderen.

Schrijftips: teksten voor kinderen schrijf je zo!

Schrijftips: teksten voor kinderen

Teksten voor kinderen schrijven: hoe werkt dat? Is dat niet gewoon een kwestie van een makkelijke tekst schrijven? Niet dus: je moet met een paar dingen rekening houden als je voor kinderen schrijft.