| |

Nieuwe kinderboeken: mijn aanraders

Ben jij dol op kinderboeken? Ik ook! En het is altijd leuk om nieuwe exemplaren te ontdekken, toch? Daarom heb ik hier een lijstje met de leukste nieuwe kinderboeken voor je.

Prentenboeken, klassiekers van Roald Dahl of Astrid Lingren, spannende avonturenverhalen: ik ben dol op allerlei soorten kinderboeken. Dat komt ongetwijfeld omdat ik tekstschrijver voor kinderen ben. Ik kan mezelf verliezen in een verhaal voor kinderen. Of in een prachtig getekend prentenboek. En het leuke is: ieder jaar verschijnen er superveel nieuwe kinderboeken waar je weer in kunt duiken. Ik heb mijn favorieten van de laatste tijd op een rijtje gezet (voor verschillende leeftijden). 

Dit is Guus – Chris Chatterton

Joepie, een boek over een hond! Dat kan niet anders dan leuk zijn. ‘Dit is Guus’ gaat over knorrige hond Guus. Hij houdt nergens van, vooral niet van nieuwe vrienden maken. Maar zal hij van gedachten veranderen als er een nieuwe puppy in zijn huis komt wonen? Een schattig prentenboek waarbij de booskijkende hond centraal staat. Met op iedere bladzijde weer een prachtige tekening! Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Nieuwe kinderboeken aanraders nr 1: Dit is Guus
Nieuwe kinderboeken aanrader nr2: Greta en de reuzen

Greta en de reuzen – Zoë Tucker

Een pareltje onder de nieuwe kinderboeken! Ik ben een groot bewonderaar van Greta Thunberg, het Zweedse meisje dat zich inzet voor een beter klimaat. ‘Greta en de reuzen’ is geïnspireerd op Greta’s missie, dus hier was ik erg benieuwd naar. Het boek gaat over Greta, die in een bos woont dat bedreigd wordt door reuzen. De reuzen kappen steeds meer bomen in het bos en bouwen er huizen. Zo blijft er steeds minder bos over. Lukt het Greta om het bos te redden?  Een boek met een mooie boodschap, op een niet-belerende manier verteld. Voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

Blitz! 6 – De gouden poort – Rian Visser

Het zesde deel van de Blitz-serie, over ruimtewezen Blitz. In dit deel ontdekt Blitz dat hij niet de enige van zijn soort is. Hij ontmoet Blitzi, die uit het sterrenstelsel Blitzem komt. Daar wil Blitz ook naartoe, maar hoe vinden ze de mysterieuze gouden poort terug? En wil Blitz eigenlijk wel naar Blitzem toe, of blijft hij op zijn eigen bol Nul? Een spannend én grappig boek op AVI-niveau E4. Voor kinderen vanaf 7,5 jaar.

Blitz - de gouden poort
Nieuwe kinderboeken aanraders nr 4: Handboek voor historiehoppers - De middeleeuwen

Handboek voor historiehoppers – de middeleeuwen – Jonathan W. Stokes

Ken je de historiehoppersserie al? Daarin leren kinderen van alles over vroeger, aan de hand van infographics, handige feiten en slimme tips. In het ‘Handboek voor historiehoppers – de middeleeuwen’ leer je op een grappige en verrassende manier over de middeleeuwen. Je gaat op tijdreis en trekt met je ezelkar door Europa om de Goten en Hunnen te zien vechten of met de Vikingen op rooftocht te gaan. Met veel grapjes en geinige illustraties. Voor kinderen vanaf 9 jaar.

123 superslimme dingen die je moet weten over het klimaat – Mathilda Masters

Okee, deze is niet héél nieuw, want dit boek verscheen in november 2019. Maar ik hóú van dit soort leerzame en grappige weetjesboeken. In deze serie verscheen ook al een boek met honderden weetjes over dieren, en eentje met honderden dingen die je moet weten voor je 13 wordt. Ook deze klimaatversie is weer net zo mooi vormgegeven als de rest. Je leert over de wereld waarin we leven en hoe we deze leefbaar kunnen houden. Met weetjes als: wist je dat haaien er mede voor zorgen dat een mens kan overleven? En: wist je dat er 17 voetbalvelden bos per minuut verdwijnen? Voor kinderen vanaf 10 jaar. 

123 Superslimme dingen die je moet weten over het klimaat

Gek op nieuwe kinderboeken?

Ben jij ook altijd op zoek naar de leukste kinderboeken? Dat komt goed uit. Zo heb ik een lijstje gemaakt van mijn 5 favoriete prentenboeken. Misschien ook leuk: deze tips voor educatieve uitjes en media voor kinderen of mijn lijstje educatieve boeken die leerzaam én leuk zijn.

Vergelijkbare berichten