Mijn naam is Silke en ik ben gek op vette teksten.

Rake, vlotte en leerzame kinderteksten schrijven: ik word er nog iedere dag gelukkig van. Als tekstschrijver schrijf ik teksten speciaal voor kinderen. Met mijn teksten zorg ik ervoor dat ik deze jonge doelgroep boei en raak.

Waarom ik zo gek ben op kinderteksten? Ik kan mij in de kinderlijke kijk op de wereld goed vinden. Een kind is vaak nieuwsgierig en kijkt naar de wereld op een manier die we als volwassenen niet meer kennen. Een kind ziet méér. Een kind stelt vragen, merkt op en verwondert zich. Dat vind ik mooi. 

Daarnaast moeten teksten voor kinderen niet alleen leerzaam of interessant zijn, maar ook leuk. Zorgen dat jonge mensen (meer) plezier hebben in lezen vind ik een belangrijke taak. 

Tekstschrijver voor kinderen

Als tekstschrijver voor kinderen schrijf ik teksten die vlot, leerzaam en leuk zijn. En absoluut niet saai! Daarnaast vind ik het leuk om moeilijke dingen in begrijpelijke taal uit te leggen. Zodat ik, samen met jou als opdrachtgever, antwoord geef op die prangende vragen van kinderen. 

Dat deed ik bijvoorbeeld al voor Squla, Thieme Meulenhoff, Wild van Freek, National Geographic Junior, Kidsweek en Uitgeverij Schoolsupport.

Ik schrijf onder andere educatieve teksten, lesmateriaal, teksten voor musea en tentoonstellingen, kinderboeken, doeboeken, tijdschriften en websites. 

Ook Vette Teksten nodig?

Heeft jouw organisatie bondige, vlotte kinderteksten nodig? Plan een gratis Vet Gesprek, dan bespreken we hoe je jouw jonge doelgroep het beste kunt aanspreken.