Diensten

Ben jij een (educatieve) uitgever, leerplatform of ander bedrijf dat zich op kinderen richt, en wil je daarvoor een tekstschrijver inhuren? Of richt je je niet in de basis op kinderen, maar wil je wel teksten voor deze doelgroep? Vette Teksten helpt je uit de brand.

Je kunt Vette Teksten inhuren als tekstschrijver voor allerlei soorten teksten voor kinderen. Van de allerkleinsten tot middelbare scholieren en studenten. Moeilijke dingen leg ik uit in begrijpelijke taal, passend bij de leeftijdsgroep en het medium. Als je het wenst, hou ik rekening met AVI-niveaus. Hieronder vind je mijn diensten nog eens op een rijtje. 

EDUCATIEF MATERIAAL

Ik schrijf voor allerlei educatieve projecten. Denk aan lesmateriaal en digitale leerplatforms voor de basis- of middelbare school. Maar ook aan leer- en doeboeken, lesbrieven en folders voor bijvoorbeeld zorginstellingen.

TIJDSCHRIFTEN | BOEKEN

Graag ga ik aan de slag voor je tijdschrift, kinderkrant of informatieve boek. Ik schrijf daarvoor allerlei soorten teksten. Zoals verhalen, interviews, kleinere rubrieken, teksten bij infographics en andere redactionele stukken.

CULTUUR | EVENEMENTEN | MUSEA

Voor bedrijven in de cultuursector, zoals musea en evenementenorganisaties, schrijf ik allerlei soorten teksten. Of ze nou spannend, verhalend of informatief moeten zijn. Het zijn gaat om promotie, teksten voor in museumboekjes of speurtochten of voor bijpassend lesmateriaal.

WEBSITES | APPS | GAMES

Voor online uitingen als websites, apps en games schrijf ik passende teksten. Alles in een vlotte, bondige schrijfstijl en op een manier die past bij het medium en de leeftijdscategorie. Ik schrijf ook voor bedrijven die spellen maken of verzinnen.

Waarom tekstschrijver inhuren voor kinderen?

Waarom zou je een tekstschrijver inhuren die zich specialiseert in schrijven voor kinderen? Is een gewone tekstschrijver niet goed genoeg? Goede vraag! Het antwoord is: het is toch echt handig om een schrijver in te huren die weet hoe je kinderen aanspreekt. Schrijven voor kinderen is namelijk anders dan voor volwassenen. Meer weten? Voor Frankwatching schreef ik een blog met tips over teksten voor kinderen.

Bekijk mijn werk

Ik heb al voor veel verschillende opdrachtgevers teksten geschreven. Denk aan Kidsweek en 7Days (kranten voor jongeren en kinderen), de Rijksuniversiteit Groningen en meidentijdschrift Fashionchick Girls. Wil je voorbeelden zien van mijn werk? Klik hieronder op de knop en bekijk mijn portfolio.