Uitgeverij Schoolsupport

TEKST | RESEARCH | BEELDREDACTIE

Voor uitgeverij Schoolsupport schrijf ik regelmatig informatieve boekjes. Tot nu toe schreef ik over mountainbiken, breakdancen, het Koninkrijk der Nederlanden en koning Willem-Alexander. Zo leer ik nog ‘ns wat…

De boekjes moeten allemaal nog uitkomen. Vandaar de panda hiernaast – een gezellig informatieboekje, leek me. Dit is dus een voorbeeld van een boekje van uitgeverij Schoolsupport. Bron: Docukit.nl. 

Bakken met boekjes

Ken je die leuke informatieboekjes nog van vroeger, die in rijen in bakken stonden, waardoor je speurde als je een spreekbeurt moest voorbereiden? Grote kans dat dat de informatieboekjes waren van het Documentatiecentrum, wat onder uitgeverij Schoolsupport valt. 

Tot nu toe schreef ik twee boekjes voor kinderen in groep 5, 6 en 7. Deze horen bij de categorie ‘Junior Informatie’. De andere twee uitgaven zijn voor de leeftijd 11 t/m 14, die horen bij ‘Informatie’. En van al dat geschrijf leer ik een hoop. Wist je bijvoorbeeld dat Willem-Alexander best populair is onder de Nederlanders? Dat je bij mountainbiken allemaal gekke trucjes kan leren? En dat ze in Caribisch Nederland een schooluniform dragen?

Mijn werkzaamheden

Wat doe ik precies tijdens deze klussen? Van tevoren schrijf ik een plan, samen met de redactie. Dat heet een synopsis. Voor alle boekjes schrijf ik vervolgens de teksten, doe ik research, laat ik de inhoud checken door een deskundige en doe ik suggesties voor het beeld. En dan is het wachten op de gedrukte versie…