Uitgeverij Schoolsupport

TEKST | RESEARCH | BEELDREDACTIE

Voor uitgeverij Schoolsupport schrijf ik regelmatig informatieve boekjes. Ik schreef bijvoorbeeld al over breakdancen, koning Willem-Alexander en Oceanië. Zo leer ik nog ‘ns wat!

De meeste boekjes die ik schreef – tot nu toe zijn dat er zes – moeten nog uitkomen. Maar die over koning Willem-Alexander bestaat al, joepie! Je ziet ‘m hiernaast en leest er hier wat meer over.

Bakken met boekjes

Ken je die leuke informatieboekjes nog van vroeger, die in rijen in bakken stonden, waardoor je speurde als je een spreekbeurt moest voorbereiden? Grote kans dat dat de informatieboekjes waren van het Documentatiecentrum, wat onder uitgeverij Schoolsupport valt. 

Ik schrijf voor twee leeftijdscategorieën: voor kinderen in groep 5, 6 en 7 en daarnaast voor kinderen van 11 t/m 14. En van al dat geschrijf leer ik een hoop. Wist je bijvoorbeeld dat Willem-Alexander best populair is onder de Nederlanders? Dat je bij mountainbiken allemaal gekke trucjes kan leren? En dat ze in Caribisch Nederland een schooluniform dragen?

Mijn werkzaamheden

Wat doe ik precies tijdens deze klussen? Van tevoren schrijf ik een plan, samen met de redactie. Dat heet een synopsis. Voor alle boekjes schrijf ik vervolgens de teksten, doe ik research, laat ik de inhoud checken door een deskundige en doe ik suggesties voor het beeld. En dan is het wachten op de gedrukte versie…