Dunea

TEKST | REDIGEREN

Yes, de natuur in! Daar kreeg ik enorm veel zin in tijdens mijn tekstklussen voor Dunea. Ik hielp ze met uitlegborden en opdrachtenboekjes voor hun toffe kinderproject in de natuur: de Duincampus.

Drinkwaterbedrijf Dunea haalt water uit de duinen. Water winnen doe je niet zo één-twee-drie, en om dit aan kinderen uit te leggen is de Duincampus bedacht: een speciale plek in natuurgebied Meijendel.

Opdrachten en vragen

Op de Duincampus leren kinderen van alles over duinvorming en waterwinning. Ondertussen moeten ze opdrachten doen, vragen beantwoorden en zelfs dingen zoeken in de duinen. Over de hele Duincampus verspreid komen ze borden tegen met informatie, grappige weetjes en handige tekeningen van dieren en de natuur. De borden helpen de kinderen hun vragen te beantwoorden. Een avontuurlijke zoektocht!

Duincampus: teksten redigeren

Mijn taak was om de teksten op de infoborden te redigeren. Ook redigeerde ik de opdrachtenboekjes: de Duindiploma’s. Die zijn er voor kinderen van verschillende leeftijden.

Dunea had heel goede teksten geschreven, alleen waren ze nog niet altijd geschikt voor kinderen. Dus toverde ik ze om tot lekker leesbare teksten die pasten bij de verschillende leeftijden. Daarbij lette ik bijvoorbeeld op taalgebruik, consequentie en schrijfstijl.

Bekijk mijn werk

Benieuwd geworden naar de borden en boekjes voor de Duincampus? Bekijk de foto’s hieronder of lees hier meer over de Duincampus.

Eerdere klussen die ik deed voor Dunea:

  • Redigeren van een expeditiepaspoort voor het evenement Expeditie Duin en Water;
  • Redigeren van teksten op een kinderpicknicktafel in Nationaal Park Hollandse Duinen (beeld volgt).
Meer tekstklussen van Vette Teksten bekijk je in mijn portfolio.

De Duincampus in natuurgebied Meijendel. Foto’s: Dunea.