Training Teksten voor kinderen schrijven: boei en raak jouw jonge doelgroep

Zelf leren hoe je (non-fictie-)teksten schrijft voor kinderen? Haal de kennis in huis en volg deze training met je collega’s. Leer hoe je de juiste toon te pakken krijgt, wat bij welke leeftijdsgroep past en wat je niét moet doen.

Schrijven voor kinderen: een vak apart

Als organisatie schrijven jullie soms voor volwassenen en soms voor kinderen. Die volwassenenteksten gaan jullie goed af. Maar die kinderteksten… dat is andere koek.

Schrijven voor kinderen is niet ‘gewoon wat eenvoudiger schrijven’.  Daar zijn jullie inmiddels wel achter. Want dat een kind een tekst begrijpt, betekent nog niet dat het hem boeit. Maar hoe maak je zo’n tekst boeiend? Vet, interessant, mooi en passend bij de leeftijdsgroep? Waar moet je op letten en wat is absoluut niet cool bij kinderteksten?

Een goede kindertekst ráákt een kind. En is vlot, leerzaam en vooral leuk. Ik leer jullie hoe je dit soort Vette Teksten schrijft, speciaal voor jullie jonge doelgroep. Bijvoorbeeld teksten voor jullie educatieve materiaal, kinderboek, doeboek, website, audiotour of andere medium.

Interactief

Van zelf doen leer je het meest! Tijdens de training gaan jullie zelf aan de slag met opdrachten, nadat ik mijn kennis heb gedeeld. Ook zijn er quizzes, spelletjes en stellingen.

Waardevolle begeleiding

Iedere deelnemer mag in de weken na de training een tekst opsturen. Daar geef ik persoonlijke feedback op. Plus: een gratis mini-e-boek voor iedereen!

Leerzaam

Jullie leren hoe je non-fictie-teksten schrijft die passen bij jullie organisatie, doelen en kanalen. Zodat jullie teksten straks het gewenste resultaat opleveren.

Praktische informatie over de training

Voor wie?

Communicatieprofessionals of andere mensen die (willen) schrijven voor kinderen. De training is bedoeld voor groepjes werknemers uit hetzelfde bedrijf.

Aantal deelnemers

Maximaal 15.

Hoelang duurt het?

2,5 uur (incl. pauze). Bij de online versie: 2 sessies van 1 uur. Het liefst op verschillende dagen.

Nodig

Ik regel het lesmateriaal, jullie regelen de ruimte, de eventuele koffie/thee/catering, laptops, een beamer + aansluiting, en wifi. Bij de online training: deelnemers hebben verbinding met Teams.

Gratis mini-e-boek

Na de training krijgen deelnemers een gratis mini-boek via de mail. Hierin staan de belangrijkste punten uit de training op een rij.

Achteraf: feedback op teksten

Alle deelnemers mogen mij na de training een tekst opsturen (1 A4) die ze hebben geschreven. Deze tekst redigeer ik, en ik geef persoonlijk advies. Door deze aanvullende coaching lukt het deelnemers beter om de theorie toe te passen in hun werk.

Kosten

€ 1997 exclusief btw. Dit is een groepsprijs. 

Wie ben ik?

Rake, vlotte en leerzame kinderteksten schrijven: ik word er nog iedere dag gelukkig van. Als tekstschrijver schrijf ik teksten speciaal voor kinderen en tieners. En als schrijfcoach leer ik organisaties hoe ze dit zelf moeten doen. In beide gevallen zorg ik ervoor dat mijn klanten hun jonge doelgroep raken en boeien met vette teksten. 

Teksten voor kinderen moeten niet alleen leerzaam of interessant zijn, maar ook leuk. Zorgen dat jonge mensen (meer) plezier hebben in lezen vind ik een mooie en belangrijke taak. 

Dat deed ik bijvoorbeeld al voor Squla, Thieme Meulenhoff, Wild van Freek, National Geographic Junior, Kidsweek en Uitgeverij Schoolsupport.

Dit komt voorbij in de training:

Wat maakt kinderteksten anders dan teksten voor volwassenen?

Hoe schrijf je voor verschillende leeftijdsgroepen?

Hoe moet je humor en fantasie gebruiken?

Hoe boei en raak je kinderen, en hoe schrijf je goede educatieve teksten?

Wat moet je niét doen bij teksten voor kinderen?

Training Teksten voor kinderen schrijven

Ontdek of deze training iets voor jullie is!

Benieuwd of deze training iets is voor jouw en je collega’s? Plan een gratis Vet Gesprek. Dan bespreken we wat deze training voor jullie en jullie kinderteksten kan betekenen.