ThiemeMeulenhoff

CONCEPT | TEKST

Taal is leuk! Vind ik dan. Maar sommige kinderen hebben niet zoveel met lezen, schrijven en taal. Met het nieuwe tijdschrift Lequ wil ThiemeMeulenhoff dit veranderen, en ik help ze daarbij een handje.

Lequ is een tijdschrift van ThiemeMeulenhoff voor basisschoolkinderen, dat kinderen laat zien dat lezen echt leuk is. Dat ontdekken kinderen op allerlei verrassende manieren. In het tijdschrift vind je fragmenten, weetjes en opdrachten over bijvoorbeeld boeken, liedteksten en gedichten. Er is een variant voor jonge kinderen en een variant voor de bovenbouw. Helemaal voorin het boekje staat een spread die ik samenstel en schrijf.

Alfabetplezier

Deze pagina’s gaan helemaal over taal. Dus niet over boeken of andere vormen van tekst, maar echt letters, woorden en zinnen. En al het geinigs dat je daarmee kan. Zoals rebussen en woordkettingen maken. En woorden verzinnen die er van voor naar achter hetzelfde uitzien als van achter naar voor. Ook staan er feitjes in over het Nederlands, en lees je over hilarische taalfouten en gekke woorden als isogrammen.

Bekijk mijn werk

Voor beide boekjes (onder- en bovenbouw) verzin ik de invulling van de pagina’s, dus de puzzels, feitjes en opdrachten. Ook schrijf ik de teksten en doe ik suggesties voor de illustraties en vormgeving. De boekjes zien er kleurrijk en speels uit, wat het extra leuk maakt ze te lezen. Kijk zelf maar; hieronder zie je wat voorbeelden (klik op de pijltjes en ga naar links of rechts):