National Geographic Junior

Een avontuurlijker kindertijdschrift dan National Geographic Junior bestaat er denk ik niet. Stukjes schrijven voor dit blad is dus allesbehalve saai.

National Geographic Junior is het kleine broertje of zusje van National Geographic. Je weet wel, dat tijdschrift met de gele rand. En de verhalen over wilde natuur, bizarre dieren en de wonderen van de aarde. Dat vind je ook in de kinderversie. Maar dan helemaal afgestemd op jongere lezers, natuurlijk. In de praktijk betekent dat: eigenaardige weetjes, grappige foto’s en allerlei puzzels en raadsels. Het blad is daarnaast een neefje of nichtje van Wild van Freek: ook een tijdschrift waarvoor ik regelmatig schrijf.

Smerig verhaal

Het eerste stuk dat ik schreef zie je hieronder. Het gaat over dieren met smerige woonplaatsen. Brrr… zo’n vies klusje heb ik nog nooit gedaan! Wat dacht je van een vis die woont in de kont van een zeekomkommer? Of een kever die z’n eitjes legt onder een lijk? Ik bedoel maar. 

Binnenkort verschijnt er meer van me, dus hou deze pagina in de gaten.