Koninklijke Bibliotheek (via Tekst2000)

TEKST | REDACTIE | CONTENT

Voor de jeugdwebsite van de Koninklijke Bibliotheek deed en doe ik van alles en nog wat. Zo werkte ik regelmatig aan het spreekbeurtgedeelte van de site. Een leuke klus via Tekst2000.

Op de site van de bieb is heel veel informatie te vinden. Speciaal voor kinderen; voor spreekbeurten en werkstukken bijvoorbeeld. Uiteenlopende onderwerpen met toffe weetjes, gesorteerd op leeftijdscategorie. Ik ververste regelmatig de startpagina van dit onderdeel ‘Weten’. Ik pikte er dan een paar onderwerpen uit en plaatste prikkelende vragen. Ook lichtte ik een actueel onderwerp uit en koos ik een e-book dat extra aandacht verdiende. 

Actualiseren

Tegenwoordig zit ik voor een paar uur per week in het actualisatieteam van deze spreekbeurtpagina’s. We zorgen bijvoorbeeld voor dat links en informatie nog kloppen en voegen nieuwe boeken en filmpjes toe.

De leukste kinderboeken

Nog een klus die ik deed voor deze website is die voor het leesgedeelte. Via de homepagina kom je natuurlijk in de enorme catalogus met biebboeken waardoor je kunt zoeken. Maar op de hoe vind je ook tien populaire kinderboeken van het moment. Iedere week opnieuw, in vijf leeftijdscategorieën. Vijftig boeken dus. Die speurde ik regelmatig bij elkaar. Hier vind je de verschillende pagina’s per categorie. 

Al mijn werk voor de Koninklijke Bibliotheek doe ik via Tekst 2000. 

Het onderdeel ‘Weten’; vanuit hier kom je bij allerlei info terecht voor je werkstuk of spreekbeurt.