Komvoor / Beeld en Geluid

RESEARCH | SCRIPT | BEELDREDACTIE

Of ik een educatieve video wilde maken voor Beeld en Geluid op school, het videoplatform van museum en media-archief Beeld en Geluid. Samen met educatief ontwerpbureau Komvoor deed ik research en beeldredactie en schreef ik het script.

Op Beeldengeluidopschool.nl┬ávinden leerlingen en docenten van de basis- en middelbare school gratis video’s. Die gaan bijvoorbeeld over geschiedenis, maatschappijleer of aardrijkskunde. De video’s kunnen gebruikt worden in de les of bij het maken van huiswerk. Samen met Komvoor maakte ik een van de nieuwste video’s, over de invloed van social media op het zelfbeeld van tieners.

Social media en zelfbeeld

Jongeren kunnen soms flink onzeker zijn. Door sociale media lijkt het zelfbeeld en de eigenwaarde van jongeren alleen maar meer onder druk te staan. Ik onderzocht hoe groot de invloed van sociale media is op dit zelfbeeld. Ook zocht ik naar tips: hoe kunnen tieners iets doen aan die onzekerheid? Er komen verschillende verklaringen voorbij voor die invloed op het zelfbeeld. Het filmpje eindigt met een paar stellingen waarmee leerlingen in de klas over het onderwerp kunnen praten. 

Voor deze video deed ik research, schreef ik het script en de voice-over-teksten en deed ik de beeldredactie. En dat natuurlijk samen met Willemijn Zwart van Komvoor. Benieuwd? Bekijk de video hieronder.

Bekijk de lesvideo over zelfbeeld hieronder: