Jeugd ggz

CONCEPT | TEKST

“De folders over onze behandelingen moeten anders. Een stuk vlotter. En we willen dat niet alleen ouders, maar ook kinderen ze lezen.” Met die opdracht klopte Jeugd ggz bij mij aan. Ik deed een voorstel voor de nieuwe stijl folders: van papieren versie naar webpagina.

Jeugd ggz is een zorginstelling die kinderen en jongeren met psychiatrische problemen ondersteunt. En ook hun ouders helpt. Om alvast uit te leggen hoe een behandeling eruit gaat zien, heeft Jeugd ggz een heleboel folders. Maar de folders zijn straks alleen nog maar digitaal te zien. Daarom mochten ze wel wat geschikter worden voor een beeldscherm.

Van papier naar digitaal

Digitale folders betekent: minder tekst dan op papier. De tekst mocht ook een stuk vlotter. En het moest ook nog eens leuk zijn voor kinderen. Of ik die elementen kon combineren in een voorstel? Jawel hoor. Dus bouwde ik een bestaande folder om tot een webpagina met informatie.
Ik ging als volgt aan de slag. Ik verzon iets voor de opmaak van de pagina, als een soort advies voor de vormgever (want zelf ben ik natuurlijk geen vormgever). Ik kortte de teksten in en maakte ze leuker en toegankelijker. Verder verzon ik een elementje voor de kinderen. Door Harrie de Hond uit te laten leggen hoe de behandeling eruitziet,  begrijpen ook jonge kinderen wat er staat te gebeuren. 

Bekijk mijn werk

Benieuwd naar het voorstel dat ik deed voor de nieuwe teksten? Bekijk

hier een pdf van mijn voorstel – eerst de nieuwe versie (webpagina) en dan de oude versie (papieren folder).

Onderdeel van de nieuwe webpagina over een van de behandelingen van Jeugd ggz