Hogeschool Windesheim

TEKST | INTERVIEW

Metalbands, transgenders en kunstexposities: voor het magazine van Hogeschool Windesheim schrijf ik verhalen en reportages over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast interview ik iedere uitgave iemand met een bijzondere tattoo.

Voor Hogeschool Windesheim werk ik al jarenlang. Eerst was er de hogeschoolkrant, inmiddels is het een tijdschrift: Win’ Magazine. Ik begon ooit met columns en reportages, inmiddels doe ik vooral interviews en schrijf ik iedere uitgave een stukje voor de tattoorubriek.

Schrijven voor Hogeschool Windesheim

Lezers van Win’ Magazine zijn, uiteraard, student op Windesheim. Het overgrote deel van deze mensen is dus volwassen, meerderjarig. Je denkt misschien: schrijven voor studenten is toch hetzelfde als schrijven voor volwassenen? Die spreek je inmiddels toch hetzelfde aan? Maar daar vergis je je mooi in. Toen jij 19 was, had je toch heel andere dingen aan je hoofd dan mensen van 35? Dat bedoel ik. Het zit ‘m vooral in de belevingswereld; die zie je terug in de onderwerpen. Daar pas ik ook de manier van schrijven op aan. 

Bekijk mijn werk

Door de jaren heen schreef ik allerlei artikelen voor de krant en dus later het tijdschrift. Van heftige interviews tot luchtige recensies en van fascinerende tattoo-verhalen tot bizarre reportages. Hieronder zie je een greep uit de verhalen die ik in de afgelopen jaren schreef. Bekijk ze in pdf:

Reportage: trends bij ijssalons in Zwolle en Almere.